In general se merge pe ideea de a nu schimba domiciliul in cartea de identitate provizorie. Deci pentru eliberarea noului document va trebui sa va adresati tot la serviciul care a eliberat documentul expirat.
Desi HG 1375/2006 spune clar in ce situatii se elibereaza cartile de identitate provizorii si specifica motivele care se inscriu in cartea provizorie precum si ce anume se inscrie la rubrica domiciliu, multi evita schimbarea aceea de domiciliu in cartea provizorie si se merge pe aceeasi adresa inscrisa in actul de identitate anterior.
Redau din HG 1375 informatiile referitoare la cartea de identitate provizorie la care facem referire in acest caz.
Eliberarea cartii de identitate provizorii
Art. 72. - Pentru eliberarea cartii de identitate provizorii, persoana fizica completeaza Cererea pentru eliberarea actului de identitate, la care anexeaza documentele pe care le poate prezenta pentru a face dovada numelui, starii civile, cetateniei romane, a adresei de domiciliu, trei fotografii marimea 3/4 cm, avand la baza o banda alba de 7 mm, precum si documentul cu care face dovada achitarii, in conditiile legii, a taxei extrajudiciare de timbru si chitanta reprezentand contravaloarea cartii de identitate provizorii.
Art. 73. -
(1) Pentru a se evidentia situatia de fapt, in cartea de identitate provizorie, rubricile "Motivul eliberarii" sau, dupa caz, "Domiciliu" se completeaza dupa cum urmeaza:
a) "lipsa certificat de nastere", "lipsa certificat de casatorie" sau "lipsa dovada divort" - pentru persoanele care nu pot prezenta dovada numelui, a prenumelui, a datei de nastere ori a starii civile;
b) "lipsa locuinta" - pentru persoanele din categoria celor lipsite de adapost, care nu pot declara adresa unui imobil cu destinatie de locuinta;
c) "lipsa dovada adresei de domiciliu" - pentru persoanele care locuiesc intr-un imobil cu destinatie de locuinta si nu pot prezenta documentul cu care sa faca dovada adresei de domiciliu.
(2) Pentru situatia prevazuta la alin. (1) lit. b), la rubrica "Domiciliu" se inscrie localitatea sau, dupa caz, sectorul municipiului Bucuresti, unde a fost identificata persoana, la data eliberarii actului de identitate, ca urmare a solicitarii celui in cauza, a institutiilor cu atributii in domeniul protectiei sociale sau a politiei.
(3) Pentru situatia prevazuta la alin. (1) lit. c), in cartea de identitate provizorie, la rubrica "Domiciliu", se inscrie adresa la care solicitantul declara ca locuieste efectiv.
Legea lasa si aici loc de discutii asa ca sa nu va mirati ca veti fi trimisa la serviciul care a emis initial actul de identitate.
Nu stiu, eu as merge mai mult pe lipsa dovada adresei de domiciliu decat pe lipsa locuinta. In general, fara suparare, dar motivul acesta
lipsa locuinta
il au persoanele fara adapost care locuiesc prin subsoluri, gari, parcuri etc.